ANBI status

Aan de Rijswijkse Schouwburg en de Vrienden van de Rijswijkse Schouwburg is de ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instellingen) toegekend met - en dat is erg belangrijk - de toevoeging cultuur. Voor donateurs van culturele ANBI's geldt namelijk een extra belastingaftrek. Hierdoor worden giften aan culturele ANBI's gestimuleerd.

Wettelijk verplichte ANBI publicaties
Alle ANBI's zijn sinds 1 januari 2014 verplicht om diverse gegevens openbaar maken. De Rijswijkse Schouwburg is aangesloten bij de Federatie van werkgeversverenigingen in de Cultuur. Op de website van deze overkoepelende organisatie staan de wettelijk verplichte ANBI publicaties vermeld van de Rijswijkse Schouwburg. Voor het meest recente jaarverslag klik hier. Voor de meest recente jaarrekening klik hier.
Met het volgende overzicht voldoen ook de Vrienden van de Rijswijkse schouwburg aan de wettelijk verplichte ANBI publicaties.

Fiscaal voordelig geven aan de Rijswijkse Schouwburg.
Particulieren kunnen voordelig schenken doordat de gift aan een culturele ANBI als aftrekpost bij de inkomstenbelasting mag worden opgevoerd, verhoogd met 25%. En met een periodieke schenking heb je nog meer voordeel omdat er geen aftrek drempel van toepassing is. Schenk als voorbeeld minimaal 5 jaar € 100,- per jaar dan mag je jaarlijks € 125,- als aftrekpost opvoeren waardoor je minder belasting gaat betalen. Bij het hoogste belastingtarief levert je dat € 65,- voordeel op zodat het je netto slechts € 35,- kost.
Als bedrijf mag je zelfs de gift verhogen met 50% in aftrek brengen op de VPB aangifte.

Een schenking is een geweldig gebaar, want daarmee geef je de Vrienden en de Rijswijkse Schouwburg het vertrouwen en de middelen om het theateraanbod en de culturele functie verder uit te bouwen.

Wil je als particulier of bedrijf met gebruik making van extra hoge belastingaftrek de Rijswijkse Schouwburg ook een extra steuntje in de rug geven, kijk dan naar de uitleg bij Donateurs.

 

Laatste nieuws

Laden...

De laatste theaternieuwtjes uit Rijswijk in je mailbox?