Voorzieningen mindervaliden

De schouwburg kent diverse voorzieningen voor mindervaliden. Echter de veiligheid van onze bezoekers staat altijd voorop en moet gewaarborgd zijn voor jezelf en andere. Daarom is het belangrijk ons vooraf te informeren als extra hulp noodzakelijk of gewenst is.

Parkeren en bereikbaarheid
Op het parkeerterrein achter de Rijswijkse Schouwburg (Huys de Wervelaan) zijn acht invalidenparkeerplaatsen. Voor de schouwburg is een hellingbaan, zodat je gemakkelijk binnenkomt. In de Foyer is een invalidenlift naar de Bovenfoyer.

Rolstoelgebruikers
De Rijswijkse Schouwburg heeft zowel in de Grote Zaal als in de Kleine Zaal een aantal plaatsen beschikbaar, speciaal voor rolstoelgebruikers. Wil je hiervan gebruikmaken? Meld dat dan bij de reservering. Wij reserveren dan één plaats voor de rolstoelgebruiker en - indien mogelijk - één plaats ernaast voor de begeleider. Reserveren van rolstoelplaatsen kan uitsluitend via de kassa en eventueel telefonisch: 070-3360336.

Slechthorenden
Voor gebruik in de Grote Zaal beschikken wij over een Sennheiser Tourguide 2020-D systeem met draadloze RF geluidsoverdracht naar stethoscoopbeugels en bodypacks. 
In de Kleine Zaal kan gebruik worden gemaakt van een Sennheiser infrarood systeem. 
Je kunt bij de informatiebalie terecht om gebruik te maken van deze hulpmiddelen.

Toilet 
Het invalidentoilet bevindt zich naast de ingang van de Grote Zaal.

Volg de Rijswijkse Schouwburg op

De laatste theaternieuwtjes uit Rijswijk in je mailbox?