Gepubliceerd op 10 februari 2023

Benefietavond voor slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Rijswijk gaat geld inzamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Op woensdag 15 februari, de nationale actiedag van Giro555, is er in de Rijswijkse Schouwburg een benefietavond.

In Rijswijk wonen veel mensen met familie of kennissen in het getroffen gebied. Ook verblijven veel statushouders van Syrische of Turkse afkomst op dit moment in Rijswijk. Vanuit zowel inwoners van Rijswijk als medewerkers van de gemeente is er de wens om iets te kunnen betekenen voor de slachtoffers en de familie en nabestaanden.

Aan die wens wordt gehoor gegeven middels een benefietavond in de Rijswijkse Schouwburg op woensdag 15 februari. Met onder andere een optreden van een muziekkwartet met Turkse en Syrische roots bestaande uit Emine Bostanci, Maya Fridman, Jawa Manla en Jacobus Thiele en ook andere voordrachten wordt stilgestaan bij het leed van de getroffenen. Op de avond zelf is er ook de mogelijkheid om te doneren.

In de loop van de komende dagen wordt meer bekend over de invulling van de benefietavond in de Rijswijkse Schouwburg en manieren waarop Rijswijkers (financieel) kunnen bijdragen. Belangstellenden kunnen alvast een ticket kopen via deze link. Het is een avond in de kleine zaal voor slechts honderd belangstellenden. Daarnaast is er de mogelijkheid om de foyer van de Schouwburg bij elkaar te komen om in gesprek te gaan over de gebeurtenissen.

Laatste nieuws

Laden...

De laatste theaternieuwtjes uit Rijswijk in je mailbox?