Opera | Operette 

De Nationale Operette

Het mooiste uit operette én musical!

Na de concertseries ‘Wien Bleibt Wien’ en ‘Winter in Wien’ brengt De Nationale Operette in het theaterseizoen 2022/2023 ‘WENEN * NEW YORK * PARIJS’: Weihnachtskonzert’, voor dat speciale, nostalgische kerstgevoel.

Het concert bevat pareltjes uit de Weense operette, als ook juweeltjes uit het Amerikaanse en Franse operetterepertoire, waarbij de cancan natuurlijk niet mag ontbreken. Highlights uit de bekendste musicals zullen ook de revue passeren!


Muzikale leiding & orkest

De muzikale leiding is in handen van de befaamde maestro Walter Proost. Met de enthousiaste Johann Strauss-bezetting van zijn gerenommeerde orkest European Philharmonia bent u verzekerd van een sprankelende, onvergetelijke concertervaring! Dit orkest werd opgericht in 2013 met als doel om klassieke muziek opnieuw dichter bij de mensen te brengen, door juist die muziek te brengen die zich leent voor een breed publiek, op een verfrissende manier. European Philharmonia bestaat uit topmusici en jonge, beloftevolle talenten, die elk jaar verschillende muzikale programma’s brengen in Nederland en België. Daarnaast wordt medewerking verleend aan allerlei uitdagende projecten, zoals de concerten van De Nationale Operette.


Topsolisten

De zang wordt vertolkt door voortreffelijke solisten die hun sporen op internationale podia ruimschoots hebben verdiend: sopraan Wilma Bierens, tenor Arnold Bezuyen en bariton Bert Simhoffer. Zij waren ooit ook stersolisten bij de voormalige Hoofdstad Operette!


Vocaal ensemble & ballet

De Nationale Operette vindt het belangrijk om jonge talenten ook een podium en zodoende ervaring te bieden. Daarom werkt er aan de voorstellingen een vocaal ensemble mee, bestaande uit veelbelovende vocalisten.

Tessa Wouters selecteerde talentvolle dansers, die op haar choreografieën de sterren van de hemel dansen en in een sprookjesachtig decor voor een prachtig totaalplaatje zorgen!

TheaterTafel
Maak uw bezoek compleet met een theatertafel arrangement.
Borrel Arrangement
Maak uw bezoek compleet met een borrelarrangement.

Laatste nieuws

Laden...

De laatste theaternieuwtjes uit Rijswijk in je mailbox?