Dans | Ballet 

Another Kind of Blue

Digital Twin

Digital Twin – Another Kind of Blue 
Bijna alles en iedereen om ons heen heeft een digitale tweeling. Denk aan computersimulaties voor grote bouwwerken, of virtuele prototypes voor nieuwe auto’s. Maar ook jij hebt er één – in de vorm van alle data die er over jou is verzameld. Vaak denken wij als mens, dat wij die digitale kopieën volledig in de hand hebben. Maar is dat wel zo? Wie beïnvloedt uiteindelijk wie? Juist omdat de scheidslijn tussen deze gebieden zo fluïde is, roept het de vraag op waar deze werelden elkaar nodig hebben om te bestaan. Hoe verhouden ze zich tot elkaar en hoe werken ze samen?  

De nieuwe avondvullende voorstelling Digital Twin geeft een inkijkje in deze ontastbare tweelingwereld en verkent het overlappende, maar vooral ook prikkelende gebied tussen het digitale en het fysieke. In vier verschillende choreografieën wordt onderzocht hoe de interactie tussen deze twee werelden eruit ziet. 

Digital Twin: de VR-versie - UITVERKOCHT
Uniek aan deze voorstelling is dat er naast de ‘gewone’ podiumversie tegelijkertijd een versie in VR wordt gespeeld. De VR-versie biedt een andere kijk, vanuit een ander perspectief, op de podiumversie. In een andere ruimte in het theater dan de zaal waar de voorstelling wordt gespeeld kunnen max 15 mensen de voorstelling in VR zien met een VR-bril. Uniek aan deze VR-versie is dat alles live wordt ervaren: als de danser op het podium valt, valt die ook in de VR-versie! 

Kostuums met ingebouwde technologie

Recent repeteerde Another Kind of Blue in ons theater. We kregen de kans om met de productie te praten over hoe ze dans, technologie en muziek combineren om tot een spectaculair resultaat te komen. Het ontwerpen van kostuums voor theater is al een vak apart, maar kostuums ontwerpen met ingebouwde technologie is echt next level. Ben Voorhaar legt uit hoe zijn ontwerpen voor de voorstelling werken met geavanceerde technologie. In de kostuums zitten namelijk markers die verbonden zijn met camera's, waardoor alle bewegingen worden opgenomen en digitaal worden weergegeven. Hieronder zie je een video die dit weergeeft.

 

 

 

 

TheaterTafel
Maak je bezoek compleet met een TheaterTafel.
Borrel Arrangement
Maak je bezoek compleet met een borrelarrangement.

Als eerste op de hoogte zijn? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!