Toneel 

Gelukzoekers op Sumatra

Van de makers van De Tolk van Java en Lichter dan ik

Stefan Rokebrand, Tara Hetharia, Willem Voogd, Yara Alink en Armand Rosbak in de Gelukzoekers op Sumatra 

Na het succes van De Tolk van Java en Lichter dan ik volgt opnieuw een voorstelling die de onderbelichte kant van de Nederlandse koloniale bezetting van Indonesië toont. Gebaseerd op de in die tijd scandaleuze romans Rubber (1931) en Koelie (1932) van Madelon Székely-Lulofs, een schrijfster die haar tijd ver vooruit was, duikt Gelukzoekers op Sumatra in een vaak geromantiseerd verleden. Een geschiedenis vol ongelijkheid, repressie en verstikkende beloftes van rijkdom, die vandaag de dag zijn sporen nog altijd nalaat. 

Terwijl in Europa de roaring twenties hoogtij vieren, komt een jong echtpaar haar geluk beproeven op de plantage in Sumatra. Tegelijkertijd komen Roeki en Karminah hier werken, gelokt door valse beloftes. Al snel blijken zij als contractarbeiders vast te zitten in een systeem van uitbuiting en onderdrukking.  
Aanvankelijk gaan de rubberprijzen skyhigh en feesten de bewoners erop los. Totdat de prijzen instorten. Terwijl het oerwoud wordt vernietigd – het begin van de  grootschalige ontbossing die nog altijd gaande is – volgt onherroepelijk het verval op de plantage. Uiteindelijk blijkt iedereen bedrogen uit te komen. 


Ontdek meer over de voorstelling tijdens de inleiding!

Bij de voorstelling van Gelukzoekers op Sumatra is er de mogelijkheid om de inleiding bij te wonen. Hierdoor krijg je meer achtergrondinformatie over de voorstelling.

De inleiding wordt gratis aangeboden. Voor de inleiding is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Daarvoor is het noodzakelijk om een ticket te reserveren. Doe dit naast jouw ticket voor de voorstelling, om zeker te zijn van een plekje.

Meer informatie en reserveren 

TheaterTafel
Maak uw bezoek compleet met een theatertafel arrangement.
Borrel Arrangement
Maak uw bezoek compleet met een borrelarrangement.

Laatste nieuws

Laden...

De laatste theaternieuwtjes uit Rijswijk in je mailbox?