Toneel 

Hendrik Groen

Opgewekt naar de eindstreep

Hendrik Groen is terug! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het theater. Voor iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen vergaat na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden.

De cast bestaat, net als de vorige Hendrik Groen-voorstellingen, uit jonge acteurs – met Beau Schneider en Britte Lagcher in de hoofdrol. Omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit.

Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend: De zalen bij Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is, zaten avond aan avond vol.

Over het boek Opgewekt naar de eindstreep schreef de pers:
Overtuigend en ontroerend.’ NRC Handelsblad
'Vol humor en tragiek.' Algemeen Dagblad


Beau Schneider: “Voor de derde keer mag ik in de huid kruipen van Hendrik Groen. In dit laatste dagboekverhaal probeert de lievelingsbejaarde van Nederland grip te houden op zijn leven, terwijl hij steeds vergeetachtiger wordt. De voorstelling zal vol zitten met herkenbare situaties voor iedereen met een familielid of bekende die met alzheimer te maken heeft. Het is voor mij een hele bijzondere rol om te spelen en ik kijk enorm uit naar de tournee door het hele land!”

Jibbe Willems: "Ik vond het bewerken van Opgewekt naar de Eindstreep troostrijk. Ik herken mijn overwegingen en twijfels over het (echt) ouder worden in de reflecties van Hendrik Groen en put tegelijkertijd hoop uit zijn perspectief. Zijn pogingen in goede banen te lijden wat onvermijdelijk is - verlies van grip en decorum, een vorm van sterven bij leven - is helder, zowel grappig als pijnlijk, en zeer aangrijpend."

Over Hendrik Groen Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het een groot succes: De zalen bij Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is, zaten avond aan avond vol.

TheaterTafel
Maak uw bezoek compleet met een theatertafel arrangement.
Borrel Arrangement
Maak uw bezoek compleet met een borrelarrangement.

Laatste nieuws

Laden...

De laatste theaternieuwtjes uit Rijswijk in je mailbox?