Muziek 

Jordy van Loon

De Grote, Kleine Man!

In de hoogtijdagen van het variëté, nog voor de eerste wereldoorlog, was theater zo’n beetje het hoogst haalbare voor een Nederlandse artiest. Wie in het theater mocht optreden was ‘gearriveerd’ en zag alle deuren voor zich open gaan! Zó brak in 1906 het voormalig circuskind Louis Davids door.

Met evergreens als Dat is die kleine Man, Oh mooie Westertoren, Als je voor een dubbeltje geboren bent, zijn musical De Jantjes en Nou tabé Dan, wist hij de harten te veroveren van het Nederlandse publiek. Deze Grote, Kleine man slaagde erin de omslag te maken van schlagerzanger naar het meer gecultiveerde variëté en verstond de kunst een volksheld te blijven. 

Zijn vroege dood heeft er toe bijgedragen dat zijn werk en naam nog steeds blijven inspireren. De jonge zanger Jordy van Loon neemt het publiek tijdens deze matinee vooorstelling mee in de zoektocht naar wie Louis Davids was en wat deze heeft betekend voor het Nederlandse lied. Jordy, zelf ook geen onbekende meer en fan van het oorspronkelijke Nederlands repertoire, zit in ieders geheugen gegrift met zijn nummer 1 hit. 

Inmiddels is hij uitgegroeid tot een volwassen performer, die in de producties als Haal het doek maar Op en Titanic de aandacht op zich weet te vestigen. 


Borrel Arrangement
Maak je bezoek compleet met een borrelarrangement.
Koffie Arrangement
Start je bezoek met een heerlijk koffie arrangement.

Als eerste op de hoogte zijn? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!