Toneel 

Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Het ultieme relatiedrama!

Het ultieme relatiedrama! Zo wordt Edward Albee’s toneelklassieker Wie is er bang voor Virginia Woolf? steevast genoemd. Twee koppels beleven een met drank doordrenkte nacht vol vlijmscherpe dialogen, gevaarlijke spelletjes en verbale slachtpartijen. Gespeeld door Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender, die als geen ander in staat zijn de vileine humor met het zwartgallige drama te combineren. Ze drijven elkaar tot het uiterste. 

Credits:
Tekst: Edward Albee 
Regie: Hanneke Braam 
Met: Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender 


Inleiding

In de inleiding wordt ingegaan op de lange opvoeringsgeschiedenis van dit ultieme relatiedrama. Ook wordt aandacht besteed aan waarom dit stuk een klassieker is. Het thema is universeel en hoewel het stuk ook duidelijk de tijdsgeest en moraal van de jaren vijftig van de vorige eeuw ademt, zijn de persoonlijke en maatschappelijke ongenoegens, angsten, frustraties en inzichten in het stuk nog altijd herkenbaar. En tot slot wordt natuurlijk de visie van de regisseur en de acteurs besproken. 

De inleiding wordt verzorgd door Claire Bender, een van de actrices in Wie is er bang voor Virginia Woolf?. Claire Bender was recentelijk te zien in de romantische dramafilm Only You en in de film Happy Ending op Netflix, Goodbye Stranger. Op het toneel stond ze eerder in Het wonderlijke voorval met de hond in de nacht, verscheidene voorstellingen van Internationaal Theater Amsterdam (ITA), waaronder Kinderen van Nora en Ibsen huis en stukken als Westkaai, Platonov en Thuislozen van Theater Utrecht. Verder was ze te zien in series als Rundfunk, Morten, Van der Valk, Klokhuis en Nieuw Zeer. Vanaf maart is ze te zien in de EO-serie De Joodse Raad. 

Voor deelname aan de inleiding is het nodig om een kaartje te kopen voor de voorstelling en een apart kaartje (kosteloos) te reserveren via onderstaande button.

Meld je gratis aan voor de Inleiding


 De pers over Wie is er bang voor Virginia Woolf:
 

“Grandioos hoe ze kan tieren en sarren” – Volkskrant ★★★ over Sanne Wallis de Vries

“Met een cast vol comedy-vedetten valt er veel te lachen bij Wie is er bang voor Virginia Woolf?” – Trouw ★★★★

“Bender geeft de onnozele jonge Honey diepgang en humor” – Trouw ★★★★ 

“Explosies van pure laaghartige gemeenheid en gelukkig ook verstilde intimiteiten” – Theaterkrant

“Bas Hoeflaak als de treiterzieke George gooit zich met volle kracht in het spel” - Theaterkrant

“Scherp en snel”- Leids Dagblad

“Je bent absoluut een ervaring rijker” – Leids Dagblad

“Meer dan verrassende, krachtige regie van Hanneke Braam” – Dagblad van het Noorden ★★★★ 

“Sanne Wallis de Vries vertolkt Martha met een ontzagwekkend, vertederend inlevingsvermogen qua spel en mimiek” – Dagblad van het Noorden ★★★★ 

“Het mysterie van Virginia blijft boeien” – Dagblad van het Noorden ★★★★ 

“Sanne Wallis de Vries en Bas Hoeflaak gedijen in de absurditeit van de mentale knokpartijen in Edward Albees klassieker” – NRC ★★★ 

“De chemie met Ploeg en Bender werkt aanstekelijk” – NRC ★★★ 

TheaterTafel
Maak je bezoek compleet met een TheaterTafel.
Borrel Arrangement
Maak je bezoek compleet met een borrelarrangement.

Als eerste op de hoogte zijn? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!