Cabaret 

Beth & Flo

Ander Onderwerp

De unieke combinatie van cabaret en klassieke muziek: dat zijn Beth & Flo. Met sketches, prachtig tweestemmig gezongen liedjes en virtuoos pianospel overdondert dit duo de theaters.  

Over hun eerste voorstelling Niet wat je denkt schreef Theaterkrant hoe de pianistes “anderhalf uur lang bewijzen dat klassieke muziek helemaal niet doods en stoffig is” en tijdens de finale van het AKF in 2020 prees de jury hen als “een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes”.  

Nu is het tijd voor een Ander onderwerp. Wat het publiek zegt over klassieke muziek, dat maakt voor Beth & Flo even niet meer uit. Want de stem in hun hoofd is al aanwezig genoeg. Jij hoort ‘m toch ook? De innerlijke stem die fluistert, buldert, dramt. Zingt kleuterdeuntjes op een tergend trage beat. Hij geeft genadeloos kritiek, of laat je wegdromen van de werkelijkheid. Dus zouden Beth & Flo hem het liefst negeren, door keihard Rachmaninov te spelen of een razendsnelle etude van Chopin. Nee, liever het gesprek met die stem niet aangaan. Liever een Ander onderwerp, alsjeblieft.  

De tweede cabaretvoorstelling van Beth & Flo is persoonlijk en doet soms een beetje pijn. Waarbij de pianomuziek van grote componisten als Rachmaninov, Scriabin en Bach zorgt voor knetterend vuurwerk van vier handen op één vleugel en misschien, als het nodig is, voor troost.  


Credits

Tekst, muziek en spel: Elsbet Remijn & Claudette Verhulst 
Regie: Joost Spijkers 

TheaterTafel
Maak je bezoek compleet met de TheaterTafel.
Borrel Arrangement
Maak je bezoek compleet met een Borrel Arrangement.

Als eerste op de hoogte zijn? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!