Educatie

Speciaal aan scholieren uit het voortgezet onderwijs, MBO en HBO biedt Rijswijkse Schouwburg diverse mogelijkheden om hen in contact te brengen met cultuur. Theatervoorstellingen met actuele thema's dragen bij aan hun culturele ontwikkeling op een laagdrempelige manier.  
 
Programma aanbod 
Elk jaar bevat ons programma aanbod voorstellingen geschikt voor scholieren. Hiervoor bieden we de mogelijkheid om gebruik te maken van groepskorting of CJP-korting om de voorstelling met de gehele klas te bezoeken. Ook bieden we de mogelijkheid om bepaalde voorstellingen exclusief en besloten voor jullie school te bezoeken. Neem hiervoor contact op voor de mogelijkheden. 

Rondleidingen 
Waar leer je meer van bij een theaterbezoek dan een kijkje achter de schermen? Scholieren hebben vaak geen idee wat er allemaal bij komt kijken in het theater. Rijswijkse Schouwburg biedt de mogelijkheid tot rondleidingen in kleine groepen om kennis te maken met het theatervak. 

(Maatschappelijke) stage 
Leren op een plek waar je gelijk onderdeel bent van het team, of je nu voor een maatschappelijke stage komt, meewerkstage of afstudeerstage. Rijswijkse Schouwburg biedt doorlopend plek aan scholieren om zichzelf te ontwikkelen in een culturele omgeving. 

Een meewerk- of afstudeerstage is mogelijk op onze afdelingen van Marketing, Techniek, Programmering of Hospitality. Bij een maatschappelijke stage word je onderdeel van Club Next, ons jongerenpanel, waarbij je gedurende het schooljaar, maandelijks bij elkaar samenkomt. Een mooie kans om een verschil te maken in het cultureel aanbod van Rijswijk. 

Bekijk ons aanbod van mogelijke stageplekken of neem contact op voor meer informatie. 

Club Next 
Buiten de activiteiten die georganiseerd worden voor scholen, biedt Rijswijkse Schouwburg ook de mogelijkheid aan jongeren om zich te verbinden aan ons theater door zich aan te sluiten bij Club Next: een jongerenpanel voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar waar je mee kan denken met de programmering, artiesten kan ontmoeten en interviewen en evenementen kan organiseren. Voor meer informatie ga naar de Club Next pagina. 

Contact 
Neem contact op met Laura van der Leeuw voor meer informatie over de mogelijkheden via laura@rijswijkseschouwburg.nl 

Als eerste op de hoogte zijn? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!