Toegankelijkheid

De schouwburg kent diverse voorzieningen voor mindervaliden om toegankelijk te zijn voor iedereen. Het is belangrijk om ons vooraf te informeren als extra hulp noodzakelijk of gewenst is, zodat wij de veiligheid van onze bezoekers kunnen waarborgen.

Parkeren en bereikbaarheid
Op het parkeerterrein achter Rijswijkse Schouwburg (Huys de Wervelaan) zijn 8 invalidenparkeerplaatsen. Voor de schouwburg is een hellingbaan, zodat je gemakkelijk binnenkomt. In de Foyer is een invalidenlift naar de Bovenfoyer. Er is geen invalidenlift in de grote zaal aanwezig. 

Rolstoelgebruikers

De Rijswijkse Schouwburg heeft zowel in de grote zaal als in de kleine zaal een aantal plaatsen beschikbaar, speciaal voor rolstoelgebruikers. Wil je van de rolstoelplaatsen gebruik maken? Dan kan je dit melden bij de reservering. Wij reserveren dan één plaats voor de rolstoelgebruiker en - indien mogelijk - één plaats ernaast voor de begeleider. Maak je gebruik van een rollator, dan kun je deze plekken ook reserveren. Dit kan uitsluitend telefonisch via NTK.

Slechthorenden
Voor gebruik in de Grote Zaal beschikken wij over een Sennheiser Tourguide 2020-D systeem met draadloze RF geluidsoverdracht naar stethoscoopbeugels en bodypacks, die wij gratis ter beschikking stellen. Wij hebben geen inductielussen beschikbaar.

Toilet 
Het invalidentoilet bevindt zich naast 'Ingang A' van de Grote Zaal.

Blindengeleide - en hulphonden
Hulphonden aan een tuigje zijn welkom in onze Schouwburg. In de Grote Zaal zijn er op rij 9 speciale plaatsen beschikbaar met extra ruimte voor de hond.
Deze plekken dienen van te voren gereserveerd te worden en op basis van beschikbaarheid.  Als je een hulphond mee wilt nemen, neem dan contact met ons op via info@rijswijkseschouwburg.nl.

Wij brengen tevens de producent van de voorstelling op de hoogte van je komst met hulphond. Soms kunnen er redenen zijn, bijvoorbeeld harde geluiden of felle lichtflitsen en stroboscoopeffecten, waardoor de voorstelling niet geschikt is voor een hulphond.

Hidden Disabilities
Hidden Disabilities is een organisatie die zich inzet voor mensen met een onzichtbare handicap of aandoening. De sunflower is het herkenbare symbool van de organisatie voor mensen met een onzichtbare beperking of aandoening. Het Hidden Disabilities Sunflower keycord is beschikbaar voor iedereen die zich met de doelgroep van Hidden Disabilities kan identificeren, het is een symbool van solidariteit en begrip. Bij Rijswijkse Schouwburg zijn we ons bewust van het belang van toegankelijkheid voor mensen met onzichtbare beperkingen en aandoeningen. Daarom hebben wij het keycord in ons bezit, zodat mensen deze kunnen gebruiken bij onze voorstellingen. Als je het keycord draagt tijdens een voorstelling, kunnen onze medewerkers je gemakkelijk herkennen. We zullen ons best doen om je de juiste ondersteuning te bieden en begrip te tonen, zodat je optimaal kan genieten van de voorstelling. Als je meer wilt weten over de organisatie of over het keycord neem dan contact met ons op of bezoek de site van Hidden Disabillities.

Om jouw bezoek aangenaam te laten verlopen, hebben wij een voorbereidingsdocument opgesteld met informatie over wat jij kunt verwachten tijdens jouw bezoek aan ons. Daarnaast wordt hierin ook uitgelegd hoe wij prikkelarme faciliteiten aanbieden. Wij vinden het belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent en dat jij een fijne ervaring hebt tijdens jouw bezoek aan de Rijswijkse Schouwburg. 

 

Zijn er na aanleiding van bovenstaande informatie nog andere vragen over de toegankelijkheid van de Rijswijkse Schouwburg? We denken graag met je mee.

Bel met het NTK op 070-2501160 of mail: info@rijswijkseschouwburg.nl

Als eerste op de hoogte zijn? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!