Toegankelijkheid

De schouwburg kent diverse voorzieningen voor mindervaliden om toegankelijk te zijn voor iedereen. Het is belangrijk om ons vooraf te informeren als extra hulp noodzakelijk of gewenst is, zodat wij de veiligheid van onze bezoekers kunnen waarborgen.

Parkeren en bereikbaarheid
Op het parkeerterrein achter de Rijswijkse Schouwburg (Huys de Wervelaan) zijn acht invalidenparkeerplaatsen. Voor de schouwburg is een hellingbaan, zodat je gemakkelijk binnenkomt. In de Foyer is een invalidenlift naar de Bovenfoyer.

Rolstoelgebruikers
De Rijswijkse Schouwburg heeft zowel in de Grote Zaal als in de Kleine Zaal een aantal plaatsen beschikbaar, speciaal voor rolstoelgebruikers. Wil je hiervan gebruikmaken, dan kan je dit melden bij de reservering. Wij reserveren dan één plaats voor de rolstoelgebruiker en - indien mogelijk - één plaats ernaast voor de begeleider. Reserveren van rolstoelplaatsen kan uitsluitend via de kassa.

Slechthorenden
Voor gebruik in de Grote Zaal beschikken wij over een Sennheiser Tourguide 2020-D systeem met draadloze RF geluidsoverdracht naar stethoscoopbeugels en bodypacks, die wij gratis ter beschikking stellen. Wij hebben geen inductielussen beschikbaar.

Toilet 
Het invalidentoilet bevindt zich naast 'Ingang A' van de Grote Zaal.

 

Zijn er na aanleiding van bovenstaande informatie nog andere vragen over de toegankelijkheid van de Rijswijkse Schouwburg? We denken graag met je mee.

Bel met onze kassa: 070-2501160 of mail: info@rijswijkseschouwburg.nl

Laatste nieuws

Laden...

De laatste theaternieuwtjes uit Rijswijk in je mailbox?