Toneel 

De Staatsgreep

Een politiek drama

Met De Staatsgreep brengt Theatergroep De Jonge Honden een bloedstollende reconstructie van een onbekende en omstreden geschiedenis. Soldaat van Oranje Erik Hazelhoff Roelfzema, de man die tijdens de Tweede Wereldoorlog bereid was zijn leven te geven voor herstel van de democratie in Nederland, hielp na de oorlog met een groep vooraanstaande figuren diezelfde democratie bijna om zeep omdat hij de dekolonisatie van Nederlands-Indië ongrondwettig vond. Toen zelfs koningin Wilhelmina niet ontvankelijk bleek voor hun zorgen, leek deze groep nog maar één uitweg te zien: een staatsgreep.  
 
In De Staatsgreep volgen we Mathilde van Schaik. Zij werkt op het hoofdkantoor van de pas-opgerichte PvdA. Tijdens een toevallige ontmoeting met Hazelhoff Roelfzema komt ze een complot op het spoor. In haar onderzoek naar deze mogelijke staatsgreep stapelen de bewijsstukken zich op en raakt ze langzaam verstrikt in een web van vermoedens en mogelijke gebeurtenissen. 

De Staatsgreep is een politiek drama in de stijl van een film noir, over de wens om alles hetzelfde te houden in tijden die veranderen.


Credits:

Regie en scenografie: Jolmer Versteeg
Tekst: Wessel de Vries
Spel: Yari van der Linden, Pip Lieke Lucas, Piet Kooij en Ali Zijlstra
Muziek: Sebastiaan Flier en Fleur Dikken
Kostuumontwerp: Hanne Pierrot
Dramaturgie: Maarten Bos
Decorontwerp, geluid en licht: Einstein Design 


Inleiding

Voor aanvang van de voorstelling De Staatsgreep, neemt een boeiende inleiding je mee op een reis door de keuzes, de bewerking, de regie en de acteurs van het stuk. Ontdek hoe een productie tot leven komt en welke uitdagingen dit met zich meebrengt. En natuurlijk krijg je een voorproefje van de inhoud, zonder te veel te verklappen. Met een glimp van de reacties van ons enthousiaste publiek weten we dat deze voorkennis het kijkplezier naar een hoger niveau tilt! 

Voor deelname aan de inleiding is het nodig om een kaartje te kopen voor de voorstelling en een apart kaartje (kosteloos) te reserveren via onderstaande link.

Meld je gratis aan voor de inleiding.

TheaterTafel
Maak je bezoek compleet met de TheaterTafel.
Borrel Arrangement
Maak je bezoek compleet met een Borrel Arrangement.

Als eerste op de hoogte zijn? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!