TheaterCinema 

FILM| Koolhovens Keuze

A Serious Man

De opening door Martin Koolhoven is Nederlands gesproken, de film 'A Serious Man' wordt Engels gesproken en ondertiteld. 

Martin Koolhoven behoeft eigenlijk geen introductie. Als een van de bekendste Nederlandse filmmakers deelt hij zijn inzichten in film al jarenlang in programma’s als Op1, De Wereld Draait Door en zijn eigen tv-programma De Kijk van Koolhoven. 

In  De Keuze van Koolhoven neemt regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter) je een avond mee in zijn fascinatie voor films. Het eerste uur behandelt Martin a.d.h.v. door hem uitgekozen filmfragmenten het thema van de avond, na de pauze volgt een hoofdfilm, vanavond is de titel van de film A Serious Man. Na afloop is er tijd voor een gezellige nazit, mét Martin natuurlijk. 

A Serious Man
Het leven van de joodse professor Larry Gopnik (Michael Stuhlbarg) valt in 1967 uit elkaar, omdat z'n vrouw van hem wil scheiden. Bovendien zit hij ook opgescheept met zijn sociaal gehandicapte broer, die weigert om het huis te verlaten. En als dat nog niet genoeg is, is hij het beu dat z'n kinderen zoveel geld uitgeven en zijn beeldschone buurvrouw steeds naakt ligt te zonnebaden.


2009 l 12+ l Engels ondertiteld l 106 minuten

Als eerste op de hoogte zijn? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!