Gepubliceerd op 3 september 2022

(R)Entree! - Dé start van het theaterseizoen!

Dé start van het theaterseizoen!

Rijswijkse Schouwburg maakt (r)Entree!

Afgelopen zaterdagavond, 3 september opende de Rijswijkse Schouwburg het theaterseizoen met een feestelijke avond in eigen huis;

Na een welkomstwoord door directeur Van Ingen, is het woord aan Lydia Huisman, programmeur en host van de avond. De vilein gekozen titel is een verwijzing naar de lange surrealistische periode die achter ons ligt; komend seizoen is er eindelijk weer sprake van een volwaardige programmering, zonder allerhande overblijfselen uit het corona tijdperk.

Aan de hand van 4 thema’s (Geen zin in een kater, Zin in geschater, Niet zo’n prater en Cultuur voor later… Kom naar theater!) biedt Huisman een voorproefje van hetgeen we mogen verwachten aankomend theaterseizoen.

Een van die acts is ‘Goed Gelukt’ door Bojan (Milinkovic - 21) en Raquel (Benito Martin - 20), twee frisse cabarettalenten die zijn afgestudeerd aan de Dutch Academy of Performing Arts, in Den Haag. Op muzikale, humoristische en absurdistische wijze neemt – het enige man-vrouw cabaretduo van het seizoen – je mee op een reis langs alle mislukkingen in het leven. Deze voorstelling kon tot stand komen met de door de schouwburg toegekende Buziau Talentenbeurs. Deze wordt jaarlijks toegekend aan jonge, net afgestudeerde talenten die zo de mogelijkheid krijgen om een eigen theaterproductie te maken en een carrière op te bouwen.

Ook Jeroens Clan kan onder de categorie aanstormend talent geschaard worden. Na een succesvolle finalistentournee van het Leids Cabaret Festival komen Jip de Poorter, Matthias Tuns en Bram Kroon nu met ‘Tere zieltjes’. Begin oktober al volledig te zien in de Rijswijkse. Volgens het juryrapport van het Leids Cabaret Festival kunnen deze jongens in rap tempo Nederland veroveren met hun optredens.

Het muzikaal intermezzo wordt verzorgd door The Legends wiens muziekvoorstelling Helden van Toen in februari 2023 in Rijswijk de première beleeft.

Leuke vondst waren de Complimentenmeisjes die de avond opleukten met het overvloedig uitdelen van complimenten. Met veel flair en charme maakten de aanwezigen kennis met de Complimentenmeisjes. Het was mooi om te zien hoe sommige sceptici op afstand uiteindelijk op ontwapenende wijze en een beetje verlegen hun eigen compliment ontvingen.

Er wacht de liefhebber van podiumkunsten een rijk gevuld theaterseizoen in Rijswijk. Volgend weekend zal de Rijswijkse Schouwburg zaterdags met een stand aanwezig zijn op het Strandwal Festival en is het buitenterras geopend.

 

Als eerste op de hoogte zijn? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!