Projecten

Dankzij jouw bijdrage als Vriend maak je het mogelijk om projecten te realiseren die anders voor het schouwburg financieel niet haalbaar zijn. Wat is er al gerealiseerd? 
 

2013: Aanschaf kleine vleugel 
In 2013 is er een kleine vleugel aangeschaft voor de kleine zaal om effectiever te kunnen werken en minder kans op schade te lopen. Voorheen werd de vleugel heen en weer gebracht van de grote naar de kleine zaal. Hiervoor moest de vleugel op z'n kant door het gebouw worden vervoerd. Dankzij de aanschaf van de kleine vleugel zijn zowel de grote als kleine zaal voorzien van een vleugel. 
 

2014: Gordijn om middenzaal te creëren
Om een nog diverser theaterprogramma aan te bieden en de beleving van onze bezoekers te optimaliseren is in 2014 een gordijn aangeschaft om de grote zaal te kunnen verkleinen naar een middenzaal. Dit maakt ons als theater nog flexibeler om artiesten van verschillende grootte te programmeren. Lees hier een artikel in de Groot Rijswijk.
 

2015-2016: Stoelen in de kleedkamers vervangen en "Vrienden Meeting Point" in de foyer
Wegens slijtage en om de artiesten van meer comfort te voorzien zijn de stoelen in de kleedkamers vervangen in 2015-2016. Ook is er geïnvesteerd in een "Vrienden Meeting Point" in de foyer. Hiervoor zijn 3 rode Face-stoelen, een vloerkleed en bijpassende tafeltjes aangeschaft om dit gezellig aan te kleden.      


2016 - 2020: Upgrade kleine zaal
In deze periode is er veel geïnvesteerd in de kleine zaal. Er is een nieuwe geluidsinstallatie gekomen, de lampen zijn vervangen door LED verlichting, er is een hydraulisch opklapbaar podium gekomen en nieuw meubilair aangeschaft. Hierdoor kunnen we een nog betere theaterbeleving geven aan onze bezoekers. Ook is de zaal flexibeler inzetbaar doordat het podium in en uit te klappen is. 


2020 - 2021: Schuifdeuren entree                            
Om als theater nog toegankelijker te worden zijn de openslaande deuren vervangen door schuifdeuren. Hierdoor is het makkelijker geworden om naar het theater te gaan met een kinderwagen, rollator, scootmobiel of rolstoel. 


2021- 2022: Nieuw meubilair RIJ23                            
In 2021-2022 is er een financiële bijdrage geleverd vanuit de Vrienden voor nieuw meubilair in theatercafé RIJ23. Het oude meubilair was versleten en paste niet meer in de nieuwe uitstraling van het restaurant. 


2022 -2024: Nieuwe stoelen kleine zaal          
Op dit moment wordt er gespaard om de stoelen in de kleine zaal te vervangen door flexibele stoelen. De stoelen in de kleine zaal zijn vrij massief en lastig stapelbaar. In de toekomst zullen we minder opbergruimte nodig hebben wanneer de stoelen niet worden gebruikt.                 

 

Als eerste op de hoogte zijn? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!